Vad gör en lektör?

Som lektör kan jag arbeta med författare och manus såväl för förlag som direkt med själva författaren. För min del har det inneburit att jag hittills gett ut tre böcker, som jag har lektörsläst, i C Publishing. Jag läser och analyserar ditt manus, skriver ett utlåtande på mellan 7 och 10 sidor, och du får även massor av kommentarer löpande i själva manuset.

Utlåtandet bygger jag på olika block. Det jag tittar på kan variera utifrån vad just ditt manus behöver, men oftast är det:

Story, Dramaturgi och Tidslinje

Karaktärer

Perspektiv

Språk och Stil

Miljöskildring

Förslag till handlingsplan

Allt för att du som författare ska känna att du får bästa möjliga stöd och kan ta ditt manus till nästa nivå!

Vad behöver just du?

Ja, det är inte alltid så lätt att veta! Du kan anlita mig för flera olika sorters hjälp, beroende på var i processen du befinner dig. Första kapitalanalys, lektörsutlåtande på helt manus, redaktörstjänst, löpande manusutveckling eller korrektur.

Formatering: Du får ditt utlåtande i Word eller PDF, enligt överenskommelse, Times New Roman, 12p och 1,5 radavstånd. Jag vill gärna ha ditt manus på samma sätt.


Lektörstjänster

Första kapitlet är mycket viktig i ditt manus. Här vill du skapa intresse hos läsaren, etablera en viktig känsla, en karaktär eller kanske en händelse eller en plats? Om jag analyserar ditt första kapitel - max 2000 ord - får du kommentarer löpande i texten och ett utlåtande på cirka tre A4-sidor.

Pris 1 495 kr ex moms

Du får kommentarer löpande i texten - max 100'000 ord - och ett utlåtande på sju till tio A4-sidor. Är ditt manus längre än 100 000 ord? Hör av dig så hittar vi en lösning. Här analyserar jag ditt manus utifrån olika delar: Premiss, sammanfattning och röd tråd. Tempo, dramaturgi och vändpunkter. Språk, stil och trovärdighet. Miljöskildring och sceneri. Karaktärer. Dessutom får du ett förslag till handlingsplan om hur du går vidare med ditt manus.

Pris: 8 995 kr ex moms

Mer info kommer.

Mer info kommer.

Mer info kommer.