Okategoriserade

Hur lyckas man vara i nuet?

Har känt mig stressad och orolig ett tag. Jobbar just nu mycket med många olika projekt, alla roliga men det gör mig splittrad. Vill få detaljkoll på alla men ändå ha överblick. Och så planera framåt såklart. Och utvärdera bakåt. Lite så. Med mitt kontrollbehov är det inte alltid lätt att vara projektledare. När man till och med blir stressad över alla lediga dagar nu i maj och juni då, och istället vill jobba? Vad gör man då? Jag reser bort! När jag är någon annanstans än hemma eller på kontoret kan jag jobba hur många timmar som helst, dag som kväll, helg som vardag, utan att det stressar mig. Jag får undan en massa saker och kommer hem glad och nöjd. Oftast. Så nu sitter jag på planet till Malaga. Redan efter två timmar ombord har jag skrivit klart och svarat på en massa mail som går iväg när jag landar, jag har lektörsläst och skrivit kommentarer på 35 sidor av det manus jag håller på med i Lektörsutbildningen och nu har jag snart skrivit denna texten! Förbjöd mig själv ta med några böcker i handbagaget, annars hade det inte funkat😌Så nöjd! Nu väntar fem härliga dagar , först två med mannen som redan är på plats och jobbat några dagar, sen tre egna dagar då jag kommer få gjort hur mycket som helst! Och ändå hinna med långa promenader, några dopp i havet, ett glas vin på strandpromenaden. Jag älskar mina kollegor och den dynamiken och inspirationen jag får av att jobba med andra, men lika mycket ger det mig att jobba ensam. 

När jag kommer hem kommer jag kunna känna mig ledig när jag kommer hem efter jobbet på eftermiddagarna, för att inte tala om nästa helg! Då ska jag njuta av sånt som jag också älskar! Plantera några krukor med blommor, kolla recept inför midsommar, störa mina tonåringar med frågor om allt, umgås med mannen, laga mat… härligt det också! När man lyckas vara i det. Mindfulness? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: