Över en vårfika Översättning Feelgood Manus

Manus, release och cancerbok!

cropped-rosor1.jpg
Helg!

Haft en hektisk vecka efter hemkomst från luuuuuugn vecka på Mallorca. Jag har bland annat påbörjat mitt uppdrag som projektledare på Yves Rocher, vilket innebär att jag varit på plats på deras kontor i Helsingborg tre dagar den här veckan, för att lära mig så mycket som möjligt innan min företrädare slutar. Mycket roligt, men också tufft med mycket nytt att lära sig på en gång!

Samtidigt händer det en hel del i mitt eget företag! Jag har sökt och kommit in på Ann Ljungbergs lektörsutbildning på sex månader. Jippi! Den är till största del på distans och börjar i maj. Som lektör kollar man på saker (i andras manus:)), som story, gestaltning, karaktärer… bland annat!  Så om ni har en hemlig (?) dröm om att skriva en bok går det bra att höra av sig till mig. Fullt just nu, men efter sommaren kommer jag kunna ta nya uppdrag. Mer info om detta kommer finnas på hemsidan.

Mitt eget manus då – hur går det med det? ”När kommer egentligen din egen bok ut?”. Ja, det undrar jag också! Börjar snart misströsta….:( Jag skickade mitt manus till fem olika förlag idag för åtta veckor sedan. Det är inget konstigt med den väntetiden, men det känns ändå jobbigt. Jaja, vi får väl se vad som händer. Under tiden har jag så smått börjat skriva på del två i min serie av Feelgood i Skåne.

I slutet av augusti kommer mitt lilla förlag att ge ut en bok som är översatt från franska. Den består av tio berättelser av barn som drabbats av cancer, och som blivit friska. Just nu jobbar jag och den andra översättaren med att försöka sätta den svenska titeln. Inte alls helt enkelt, den franska titeln är så himla bra, och vi vill att den svenska ska bli minst lika bra! Så här ser originalet omslag ut, och jag har fått tillstånd av författaren att använda samma. Tycker det är så fint.côté nuit côté soleil

Nu ska jag redigera klart min novell som ska vara med i ”Över en sommarfika” (kommer i juni). Sen ska jag börja förbereda inför releaseminglet imorgon. Då ska det bubblas och fira ”Över en vårfika”! Kom gärna in och säg hej om du har vägarna förbi!

Trevlig helg!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: