Manus Skrivresor

Skrivkurs i New York för ett år sedan

 

För ett år sedan var jag på mitt livs första skrivkurs. Jag bestämde mig för att göra det ordentligt, hade precis slutat en anställning och allt var lite ”skajagnånsinskrivadendärboken” så jag åkte på en kurs i New York, ledd av Sveriges bästa skrivcoach Ann Ljungberg.

Jag bodde i en Airbnb lägenhet i Brooklyn. Brooklyn var exakt så fint som på kollaget nedan.

6be133f0-2135-4733-99f6-780f4d1d92f9

Gick man ungefär en tiominuterspromenad var man i Brooklyn Heights och då fick man se den här ljuvliga utsikten över Manhattan.

img_2549

Varje morgon tog jag tunnelbanan från Bergen street till Bryant Park där kurslokalen låg. Kände mig som i en film.

img_3625

Vi hade lektion kl 9-13. Ett gäng skrivsugna människor i alla åldrar. Efter det hade vi egna skrivövningar att arbeta med. Dagen efter läste vi upp och fick feedback på det vi skrivit. Det var första gången någon fick höra det jag skrivit. Läskigt men otroligt givande. Och himla kul och lärorikt att höra de andras texter. Första dagen gick jag till New York Public Library för inspiration. Och för att botanisera i shopen. Köpte fina pennor och skrivböcker.

img_3728

Där satt jag och skrev några timmar på dagens skrivövning. På kvällen åt jag buffalo wings i rolig form.

img_3720

En kväll firade vi våra skrivframgångar på en takbar. Jag kände mig very new yorkish.

img_3783

Vi var på Times Square och jag fick lite panik över stressen. Klaustrofobisk upplevelse och ville bort därifrån så fort som möjligt.

img_3666

Jag fick ont i halsen och köpte en halsduk. img_3676

Det var på kursen i New York som jag för första gången vågade ens börja tänka tanken att det jag skrev kanske kunde bli en bok. Jag fick mod att läsa upp mina texter. Jag skrev en hel del nytt och fick en hel del inspiration av annat.

img_3737img_3738

En kväll var vi på klassisk standup på Comic Strip Live .Otroligt kul! 

New York levererade! Oj vad jag längtar dit. Har redan en lång lista på sådant jag missade. Hur kunde jag inte äta Ramen till exempel?

Jag har fått en del frågor om skrivande. Nästa veckas blogg blir ett inlägg med Frågor&Svar. Har du också något du undrar om skrivande så får du gärna maila din fråga till mig på pernilla@pernillapersson.se, så ska jag försöka svara på den!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: