Manus

Utdrag ur kommande bok

”Jag tittar på honom för att se hans reaktion. Det kan inte bara vara så lätt. Gå och lägga sig i ett bad med ett kallt glas vitt vin? Och må bra? Jag får ont i magen bara av att tänka på det. Tanken på alla orospunkter som skulle flyga runt hej vilt i mitt huvud som okontrollerade heliumballonger, alla nära att spricka, gör att jag känner svetten tränga fram i armhålorna. De välbekanta stickningarna i händerna får mig att inte kunna stå still. Ändå kan jag inte låta bli att tänka på hur underbart det vore att bara lägga sig i badet och släppa kontrollen. Tänk att kunna knixa iväg kontrolltrollet med tummen och pekfingret som en död mygga från ett trädgårdsbord i skymningen. Liksom: du har inte här att göra. Väck. Att själv vara den som sticker hål på de satans fula ballongjävlarna och trycker ner de sladdriga latexliken i sophinken.
Jag vill också kunna vara en presterande fixarmamma, still goodlooking, smal och naturlig som att jag bara alltid råkar ha koll på läget och samtidigt alltid bara är jäkligt FRÄSCH. Inte en vinpimplandes badnjutare som inte har någon koll på vardagspusslet. Jag knycklar ihop baddrömmen och puttar den så långt bortom nuet att jag nästan lyckas glömma den”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: