Manus Skrivresor

Pollen och fazzoletti

Inget att klaga på vad gäller skrivmiljön i Como. Förutom den galna pollensäsongen! Trots att jag, vis av förra årets pollenchock, hade preparerat mig med en femdagars kortisonkur är jag SÅ påverkad. Nyser i sviter och gömmer mina svullna och kliande ögon bakom solglasögon. Blir arg!
Bestämmer mig för att använda upplevelsen i min bok och vips har jag gjort en av huvudpersonerna pollenallergisk. Varsågod Ingela, det kan du ha din snipiga lilla suris, som jag ändå tycker om. Du är så mänsklig. Och så fick både Ingela och jag lära oss att näsdukar på italienska heter fazzoletti.Como

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: